Interieuradvies

Bij het inrichten  van je woning kom je voor veel keuzes te staan. De indeling van de ruimte; wand- en vloerbedekking; stijl en kleuren, er zijn zoveel mogelijkheden dat het lastig kan zijn daar je weg in te vinden. Ook kan het zijn dat je niet tevreden bent over je huidige interieur, of te maken hebt met een verandering in de gezinssituatie. 
Dan is het prettig als iemand met je meekijkt, meedenkt en je verder helpt. Hiermee voorkom je miskopen, verkeerde keuzes, tijdsdruk en keuzestress. Je wilt tenslotte weer jaren in tevredenheid kunnen genieten van je nieuwe interieur!
Image

Hoe werkt het?

Tijdens een (vrijblijvend) intakegesprek bekijken we samen de desbetreffende ruimte en bespreken uw wensen en eventuele knelpunten. Hierbij noteer ik alles wat belangrijk is bv. stijl(en), budget, aanwezige meubels en spullen die blijven, gezinssamenstelling en de mogelijkheden van de ruimte. Ook maak ik foto’s en meet indien nodig de ruimte op. We bepalen hoe ik u verder kan helpen.

Na het gesprek krijgt u van mij een offerte waarin een samenvatting staat van de besproken zaken en de werkzaamheden die ik kan uitvoeren voor u. Ook maak ik een berekening van de kosten. Na akkoord ga ik voor u aan de slag!
Ik help u graag met het maken van keuzes die passen bij uw woonwens en het realiseren van het uiteindelijke project. Voor de doe-het-zelver of bij uitbesteding aan een professional.

Mogelijkheden en kosten

Intakegesprek

Dit gesprek is vrijblijvend, gratis en duurt ongeveer 1,5 uur. Bij een rit verder dan 20 km vraag ik wel een kilometervergoeding.

Vraag een offerte aan

De prijzen per onderdeel zijn afhankelijk van de grootte van uw project. Daarom geen vaste prijsaanduiding. Na het intakegesprek kan ik voor u een beraming van de kosten maken. In de offerte geef ik een duidelijke prijsberekening.
 

Kleuradvies

We kijken naar kleurkeuzes in verven, behang, gordijnen, vloerbedekking en accessoires. Hierbij rekening houdend met de functie van de ruimte, lichtinval en stijlkeuze. Ik maak voor u een stalenoverzicht met bv. kleurkaartjes, behang, foto’s van accessoires of kleur ideeën. Hierbij zit ook een korte beschrijving.

Verlichtingsplan

Iets wat zeker niet mag worden vergeten, is goede verlichting. Tegenwoordig zijn hier zeer veel mogelijkheden in te vinden. Iedere ruimte vraagt om een ander soort verlichting. Voorbeelden hiervan zijn werk-, sfeer- en accentverlichting. Ik maak voor uw woning een verlichtingsplan waarbij ik kijk naar functie, stijl en sfeer.

Image

Moodboard

 

Een moodboard is een collage op A3 formaat  die een stijl en/of sfeeridee weergeeft. Hierbij kan ik gebruik maken van afbeeldingen, stoffen, behang- en verfstalen en andere kleine spullen die een bepaalde sfeer oproepen.

Plattegrond

Om een goed beeld te krijgen van een andere indeling, andere meubels en andere kleuren in uw huis, kunnen we gebruik maken van een 2d/3d plattegrond. U kunt de plattegrond niet alleen van boven bekijken maar er ook doorheen ‘lopen’. We kunnen ook veranderingen aanbrengen; bijvoorbeeld schuiven met meubels en andere kleuren proberen, om zo tot het beste ontwerp te komen.

Image

Direct klusadvies

Als u zelf aan de slag gaat in uw interieur en u heeft vragen over verven, kleurkeuze, behangen en raamdecoratie dan kan ik u ook helpen. Wat te doen bij probleemwanden?; welke kleur i.v.m lichtinval; welke gereedschappen heeft u nodig bij het verven?; hoe verwerkt u het behang? Hoe hangt u een rolgordijn op? U kunt mij bellen of een mail sturen en samen bekijken we de mogelijkheden!  

Aankoopadvies / Shoppen

Hierbij geef ik u de mogelijkheid om samen te gaan winkelen voor meubels, verlichting of accessoires. Samen komen we tot de juiste keuze! Een andere mogelijkheid is dat ik voor u op zoek ga naar de producten die passen bij uw woonwens, dit scheelt een hoop tijd en keuzestress. 

Een compleet interieuradvies

Heeft u een huis gekocht en een nieuwe inrichting nodig? Of wilt u een complete metamorfose in uw huidige woning? Ik maak een ontwerp voor u waarbij ik kijk naar de indeling, een verlichtingsplan maak, een kleurenadvies geef en indien gewenst ook advies kan geven over nieuwe meubels en de verdere aankleding van de woning.

Betrokken

Ik help u graag met uw woonproject, klein of groot

Doelgericht

Een advies op maat, afgestemd op uw wensen, smaak en budget

Duidelijk

Van te voren alle prijzen op papier, zo staat u nooit voor onaangename verassingen

De Woondokter

Flamingolaan 32
1619 VD Andijk
06-13496571
dewoondokter@gmail.com
Kvk. nr. 71303294
BTW. NL002094352B42